Vadonatúj Honda Civic e:HEV

Vadonatúj Honda Civic e:HEV

A Civic 11. generációja vadonatúj Honda Civic e:HEV modellként debütál idén ősszel.

Honda Civic 50 - Soichiro
Honda Civic 50 – Soichiro

50 éve, 1972. júliusában mutatták be az első Honda Civicet. A történelem leghosszabb évében – egy egyedülálló szökőévben, amelyhez két “szökőmásodpercet” adtak hozzá. Ebben az évben Japánban a Honda egy kompakt kétajtós kupét alkotott, elsőkerék-hajtással. A Honda örökségből építkezve a Civic szilárdan ott van minden idők 10 legkelendőbb autója között.

Honda Civic Hybrid 2022
Honda Civic Hybrid 2022

A Civic 11. generációjával később a Honda nemcsak kereskedelmi sikereket ért el, hanem a brit, a világ-, a japán és az ázsiai túraautó-bajnokságban is sikereket ért el.

A Honda alapítója, Soichiro Honda egyszer azt mondta: “A legnagyobb izgalmam az, amikor megtervezek valamit, és az nem sikerül. Ilyenkor tele van az agyam ötletekkel, hogyan tudnám javítani.” Nem tudjuk, hogy hány terv módosítás előzte meg a Civic piaci bevezetését, de Soichiro-San által vezetett Honda 50 évvel ezelőtt minden bizonnyal egy nyerő formulát dolgozott ki.

A Jazz, a HR-V és a CR-V e:HEV járművek sikeres bevezetését követően a Civic 11. generációjában a legfejlettebb Honda hibrid rendszer lesz elérhető.

Civic 50. évforduló logó
Civic 50

A Honda Civic modell történetét itt ismerheti meg részletesebben.