Honda és GS Yuasa megállapodás

Honda és GS Yuasa megállapodás

A Honda és a GS Yuasa alapvető megállapodást kötött a nagy kapacitású, nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorok kifejlesztésére irányuló együttműködésről. A Honda és GS Yuasa megállapodás részletei:

Honda és GS Yuasa megállapodás
Honda és GS Yuasa megállapodás

A Honda Motor Co., Ltd. (Honda) és a GS Yuasa International Ltd. (GS Yuasa) bejelentették, hogy alapvető megállapodást kötöttek a nagy kapacitású, nagy teljesítményű lítiumion-akkumulátorral kapcsolatos együttműködésről.

A két vállalat megvitatja a konkrétumokat azzal a céllal, hogy 2023 végéig közös vállalatot hozzanak létre.

Az akkumulátorok iránti gyorsan növekvő kereslet kielégítése érdekében a két vállalat megállapodást kötött arról, hogy a lítium-ion akkumulátorok és a világpiacon rendkívül versenyképes akkumulátorgyártási módszerek közös kutatására és fejlesztésére, valamint a kulcsfontosságú nyersanyagok ellátási láncának és egy nagy hatékonyságú akkumulátorgyártási rendszernek a létrehozására törekszik.

A megállapodás alapján a két vállalat egy közös vállalat létrehozásán fog dolgozni, az együttműködés széles körének megvitatásával, beleértve a következőket:

・ nagy kapacitású, nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor kutatása és fejlesztése, elsősorban elektromos járművek számára, valamint a szükséges gyártási módszerek.
・szellemi tulajdon létrehozása és kezelése, beleértve a közös kutatáshoz és fejlesztéshez kapcsolódó szabadalmakat is.
・a közös kutatás és fejlesztés eredményeként létrejött technológiákat hasznosító termékek tervezése, valamint a szükséges értékesítési csatornák tervezése
・Egy hatékony termelési folyamat megtervezése, beleértve a kulcsfontosságú nyersanyagok ellátási láncát is.

■Toshihiro Mibe, a Honda Motor Co., Ltd. igazgatója, elnöke és reprezentatív ügyvezető igazgatója megjegyzései.
“A Honda arra törekszik, hogy 2050-ig megvalósítsa a szén-dioxid-semlegességet minden termék és vállalati tevékenység esetében, amelyben a Honda részt vesz. A Honda és a GS Yuasa már eddig is együtt dolgozott a hibrid elektromos járművekhez (HEV) szánt lítium-ion akkumulátorokon, és ez az új együttműködés tovább gyorsítja a Honda villamosítási stratégiáit a karbonsemlegességi célunk elérése érdekében.”

■Osamu Murao, a GS Yuasa International Ltd. elnökének és képviseleti igazgatójának megjegyzései.
“Az “Innováció és növekedés” vállalati filozófiánk alapján a GS Yuasa az energetikai technológiák megteremtése érdekében kihívásokat vállal, miközben az akkumulátorokkal kapcsolatos széles körű tudást és know-how-t halmoz fel. A Hondával való új együttműködés révén hozzájárulunk az elektromos járművek további elterjedéséhez, világszerte fokozott kényelmet és nyugalmat kínálunk ügyfeleinknek, és arra törekszünk, hogy új értéket teremtsünk a szén-dioxid-semlegesség megvalósítása érdekében.”