Honda Power Manager

Honda Power Manager

A Honda fejlett kutatási és fejlesztési részlege, a Honda R&D Europe (Deutschland) GmbH jelentős áttörést ért el a jármű-hálózat (V2G) technológia területén. A Next Kraftwerke GmbH-val, Európa egyik legnagyobb virtuális erőmű-üzemeltetőjével (VPP) közös kísérleti projekt keretében a Honda Európában elsőként az autógyártók közül elérte, hogy a németországi Ampiron GmbH a frekvenciatartalék (FCR) előminősítéséhez sorozatgyártású elektromos járművekből álló flottát tanúsítson.

Honda e
Honda Power Manager projekt

Honda Power Manager

A Honda Power Manager egy kétirányú rendszer, amely összeköti az EV-ket az intelligens elektromos hálózattal, lehetővé téve az áram gyűjtését és elosztását a kettő között. Ez lehetővé teszi az energiakínálat és -igény intelligens kiegyensúlyozását, beleértve a megújuló források jobb kihasználását is.

Ez nemcsak a teljesítményt szabályozza, hogy stabilizálja a hálózatot a nagy keresletű időszakokban, és minimalizálja az energiaelosztás szűk keresztmetszeteit, hanem csökkenti a drága hálózatbővítések szükségességét is, amikor az EV-töltés iránti kereslet növekszik.

Egy nemrégiben végzett kísérlet során a Honda a V2X Suisse konzorciummal együttműködve demonstrálta az EV-k és a kétirányú töltési technológia létfontosságú szerepét az energiagazdálkodás jövőjében. A vállalat 50 Honda e-autót és 35 Honda Power Manager egységet szállított az úttörő kísérlet támogatására, amely a Mobility autómegosztó vállalat számára biztosította a jármű-hálózat (V2X) energia-visszanyerési képességet Svájc különböző helyszínein.

Honda e

A Honda e egy többszörösen díjnyertes, tisztán elektromos hajtású jármű. A stílusos városi autó számos egyedi tulajdonsággal rendelkezik, mint például a modern belső tér, a zökkenőmentes csatlakoztathatóság és a legújabb Honda SENSING fejlett vezetőtámogató rendszerekből álló csomag. A Honda e 222 km WLTP hatótávolságával és gyorstöltési képességével a mindennapi élethez készült.

Honda R&D Europe (Deutschland) GmbH

Az 1985-ben alapított európai Honda K+F központ Offenbachban, Németországban található. Fő fókusza a kutatás a fejlett energia-, autó- és motorkerékpár-technológiák, valamint a megoldási rendszerek fejlesztésének területén.