Honda e:N sorozat, a Honda a jövőbeli elektromos autó kínálata

Honda e:N sorozat, a Honda a jövőbeli elektromos autó kínálata

A Honda célja, hogy 2035-re elérje a 100%-os EV értékesítési arányt Ázsiában, ezt a célt valósítja meg a Honda e:N sorozat, a Honda a jövőbeli elektromos autó kínálata.

Honda e:N sorozat
Honda e:N sorozat

A Honda globális célként tűzte ki, hogy “2050-re a Hondához kapcsolódó összes termék és vállalati tevékenység révén szén-dioxid-semlegességet érjen el”, valamint 2027-ig 10 új, Honda-gyártmányú EV-modell bevezetését tervezi Kínában.

A 2023 Shanghai Motor Show rendezvényen bejelentett e:NP2 prototípus és e:NS2 prototípus a tervek szerint 2024 elején jelenik meg a második e:N szériaként.
Emellett az e:N SUV is bemutatásra került, amely az e:N sorozat harmadik tagja, amellyel új generációs e:N SUV kerül kifejlesztésre. A futurisztikus e:N SUV a crossoverek praktikumát a közeljövő intelligenciájával ötvözi. A koncepciómodellre épülő sorozatgyártású modell megjelenését szintén 2024-ben tervezik.
Ezen modellek bevezetésével a Honda felgyorsítja a villamosítást Kínában, és felgyorsítja azt a globális célt is, hogy 2040-re 100%-ban EV-ket és FCEV-ket értékesítsen Kínában.

e:NP2 Prototype és e:NS2 Prototype

Honda e:NP2 Prototype
Honda e:NP2 Prototype
Honda e:NS2 Prototype
Honda e:NS2 Prototype

Az új e:NP2 és e:NS2 modellek továbbviszik az e:N sorozat közös értékeit, a “dinamikát”, az “intelligenciát” és a “szépséget”, és olyan új értékekkel rendelkeznek, amelyek túlmutatnak a jelenlegi modellkínálaton. Az e:NP2 és az e:NS2 sorozat célja:

・Dinamika – egyedülálló vezetési élményt nyújtása, amelyben az ember és a jármű kapcsolata sokkal közvetlenebb a hagyományos autóvezetéshez viszonyítva.

・Intelligens belső tér megteremtése – tiszta, letisztult és kényelmes, lekerekített formavilággal és fejlett felszereltséggel, mint például a Honda CONNECT 4.0.

・Egyéniség: egy olyan formaterv megalkotása, amely ötvözi a SUV nagyfokú használati értékét a szedán elegáns formájával.

e:N SUV

Honda e:N SUV
Honda e:N SUV

Az elektromos SUV, az e:N sorozat harmadik modellje, az e:N sorozat közös értékeit, a “dinamikát”, az “intelligenciát” és a “szépséget” kívánja új dimenzióba emelni.

・Mozgás: a Honda márkára jellemző teljesítményt nyújtása, amely a vezetés örömére törekszik.

・Intelligencia: A legújabb biztonságos vezetést támogató rendszer és a mesterséges intelligenciával felszerelt Connect technológia alkalmazása intelligens belső világot valósít meg.

・Egyéniség: A SUV praktikumát a futurisztikus intelligenciával ötvöző dizájn.