NSX kistestvér – érkezik a Honda Prelude Hybrid 2024

NSX kistestvér – érkezik a Honda Prelude Hybrid 2024
Honda Prelude Hybrid 2024
Honda Prelude Hybrid 2024

A Honda a Prelude Concept európai bemutatójával ünnepli sikeres, immár 25 éves hibrid technológiáját, és bejelenti a modell visszatérését az európai piacra.

● A Prelude Concept bemutatója a 2024-es Goodwood Festival of Speed rendezvényen lesz, ahol a gyártó egyben a Honda hibrid technológiájának 25. évfordulóját is ünnepli. ● Az ikonikus modell a dinamizmus és üzemanyag-takarékosság tökéletes egyensúlyával páratlan vezetési élményt kínál. ● A hibrid Prelude csatlakozik a Honda teljesen elektrifikált európai palettájához.

A koncepciót először a Japán Mobilitási Kiállításon mutatták be. A Prelude tökéletes egyensúlyt teremt a vezetési élmény és hatékonyság között, megtestesítve a Honda hosszú távú elköteleződését az elektromos autózás iránt.

Az eredeti Prelude 45 évvel ezelőtt jelent meg Európában, és 2001-ig öt generáción keresztül képviselte a Honda csúcstechnológiáját. Az új Prelude méltó utódja lesz az elődmodellnek, hiszen a hibrid hajtáslánc mellett a stílus és kifinomultság lenyűgöző elegyét kínálja.

A Prelude név a zenében előjátékot vagy bevezetőt jelent, nevéhez méltó módon ez a modell a Honda jövőbeli sportos és vezetési élményt kínáló autóinak előhírnöke lesz. Az új Prelude nemcsak a hibrid technológia legújabb fejlesztését képviseli, hanem a Honda 25 éves kutatási és fejlesztési eredményeit is. Tomoyuki Yamagami, a Honda Motor főmérnöke és kiemelt projektvezetője szerint az új Prelude a sportos vezetési élményt és az elektromos hajtás hatékonyságát ötvözi, hozzájárulva a Honda célkitűzéséhez, hogy 2040-re az új autók 100%-a elektromos vagy hidrogén üzemanyagcellás legyen.

A hibrid technológia 25 éve

A Honda 1999-ben mutatta be az első, európai tömeggyártású hibrid modellt, az Insight kupét. Azóta a Honda úttörő szerepet játszik a benzines-elektromos hajtáslánc fejlesztésében, és számos modellt dobott piacra, amelyek zökkenőmentes átmenetet kínálnak az elektromos autózás felé. Az Insight után 2003-ban megjelent a Civic IMA, majd 2010-ben a CR-Z, amely egyedi hibrid rendszert és kézi váltót kombinált. 2011-ben a hibrid Jazz a praktikumot és gazdaságosságot ötvözte, míg 2016-ban az NSX sportautó technikailag fejlett hibrid rendszerével tűnt ki.

Ma a Honda fő modelljei – a Jazz, a Civic, a HR-V, a ZR-V és a CR-V – mind elektromos hajtásra is képesek az e:HEV rendszerrel. Ezek a járművek automatikusan váltanak az elektromos, hibrid és belső égésű motoros meghajtás között, biztosítva a vezetési élményt, a hatékonyságot és az alacsony károsanyag-kibocsátást.