Új Honda BR-V

Új Honda BR-V

A Honda bemutatta az új Honda BR-V modellt Indonéziában.

Új Honda BR-V
Új Honda BR-V

A Honda BR-V második generációja teljesen újratervezett külsővel és egy sor olyan fejlett technológiával érkezik, amelyek nemcsak a modellben valósulnak meg először, hanem korábban nem is voltak elérhetőek a szegmens modelljei között.

A világon elsőként Indonéziában mutatta be a Honda a vadonatúj Honda BR-V-t, amely teljesen új dizájnnal és még több fejlett funkcióval rendelkezik.
A Honda BR-V második generációjának kifejlesztéséhez a Honda hosszas és alapos tanulmányt végzett az indonéziai 7 üléses SUV vásárlók igényeiről és vezetési szokásairól. Kezdetben a Honda kifejlesztett egy koncepciómodellt New 7 Seater eXcitement (N7X) néven, hogy összegyűjtse a vásárlók visszajelzéseit a koncepcióról, amelyre alapozva a Honda BR-V második generációja készült. Miután Indonézia különböző városaiban kiállították, az N7X Concept elsöprően pozitív visszajelzéseket kapott az ügyfelektől, ami később a teljesen új modell kifejlesztésének alapjául szolgált.

Ügyfél visszajelzések alapján fejlesztve

A kezdeti fejlesztési koncepcióval összhangban a Honda BR-V-t úgy tervezték, hogy egyesítse az SUV-k karakterét, az MPV-k tágasságát és praktikumát, valamint a Honda autókra jellemző vezetési élményt és üzemanyag-hatékonyságot. Mindeközben a Honda BR-V számára először bevezetett új funkciók és technológiák, mint például a Honda SENSING, a Honda LaneWatch, a távoli motorindítás, a Walk-Away Auto Lock és az intelligens beléptető rendszer segítettek abban, hogy a vezetési élmény új definícióját teremtsék meg egy 7 üléses LSUV számára a maga kategóriájában.

A legújabb Honda BR-V külseje dinamikus karosszériaformát mutat, elölről hátrafelé húzódó erős karosszéria-vonalakkal. A modell elölről nézve agresszív és sportos SUV megjelenést mutat. Új tervezésű, LED-es nappali menetfénnyel felszerelt LED-es fényszóró is a felszereltség része, amely integrálódik az első hűtőrácsba. Megjelenésének karakterességét az agresszív, új, 17 colos könnyűfém keréktárcsák kialakítása fokozza.

Kényelem

A legújabb Honda BR-V hatékonyan megtervezett pilótafülke-területet biztosít, hogy kényelmes és tágas teret teremtsen a vezető és az utasok számára, kiegészítve az 1. sor konzol-kartámasszal és a 2. sor ülés-kartámasszal, hogy az utasok minden sorban kellemesebben tölthessék az időt az utastérben. A vadonatúj Honda BR-V az első, a középső és a hátsó üléseken is több csatlakozóval rendelkezik az okoseszközök csatlakoztatása és töltése érdekében. A vezető számára a műszerfalon egy 4,2″-os TFT kijelző található, amely menet közben különböző fontos információkat jelenít meg, például a Honda SENSING funkciókat, az átlagos üzemanyag-fogyasztást, a futásteljesítményt és az elérhető üzemanyag mennyiséget. Eközben egy 7″-os érintőképernyő különböző funkciókkal felszerelt infotainment rendszer támogatja az okostelefon-csatlakozást és a vezető és utasok kényelmét szolgáló Bluetooth funkciókat.

Az utastérbe több bőr anyag került, többek között a kartámaszokba, az ajtópanelekbe és a műszerfalra. A tágas és rugalmas tárolóhelyeket is megnövelték, többek között a kartámaszokon, az apró tárgyak tárolására, pohártartók a konzol területén, napellenző sminktükörrel és lámpával, tárolórekeszek sok zsebbel az ülések mögött, akár 8 vizespalack-tartó és egy 50/50 konfigurációban felhajtható 3. soros ülés.

Vezetési élmény

A vadonatúj Honda BR-V-t egy új 1,5 literes DOHC i-VTEC motor hajtja, amelynek maximális teljesítménye 121 LE 6600 fordulat/percnél, maximális forgatónyomatéka 145 Nm 4300 fordulat/percnél, hogy erőteljes, mégis kényelmes vezetési teljesítményt nyújtson a különböző útviszonyok között. A továbbfejlesztett motort egy új CVT sebességváltó rendszer is támogatja, amely jobb üzemanyag-hatékonyságot és erőteljesebb teljesítményt, valamint az EURO 4 szabványnak megfelelő környezetbarát károsanyag-kibocsátást eredményez.

Az újonnan megjelenő Honda BR-V olyan fejlett funkciókkal is fel van szerelve, mint a Remote Engine Start, amely a motor és a légkondicionáló automatikus távvezérelt indítását teszi lehetővé, mielőtt az autóba beszállna. További funkciók közé tartozik a Walk Away Auto Lock, amely automatikusan bezárja az ajtókat, ha a vezető legalább 2 méterre vagy annál távolabb megy az autótól, a Honda LaneWatchTM, amely szélesebb rálátást biztosít a holttérre, a Smart Entry System, amely kulcs nélkül nyitja ki a járművet, és az automatikusan behajtható oldalsó tükör LED-es fényjelzéssel, amely az autó zárásakor behúzódik.

Ami a biztonságot illeti, a Honda BR-V mostantól a Honda SENSING fejlett biztonsági technológiával van felszerelve. A Honda SENSING technológia bevezetése az első alkalom a Honda BR-V modellben Indonéziában, miután korábban olyan magasabb szegmensbeli modellekben volt elérhető, mint a Honda Odyssey, a Honda Accord és a Honda CR-V. A Honda SENSING olyan fejlett biztonsági technológiák sorozata, amelyek átfogó védelmet nyújtanak a vezetőknek és utasoknak azáltal, hogy figyelmeztetéseket adnak és automatikusan intézkednek a balesetek kockázatának csökkentése érdekében.

Új Honda BR-V

Masayuki Igarashi, a Honda Motor Co., Ltd. regionális működésért felelős vezetője (Ázsia és Óceánia), az Asian Honda Motor Co., Ltd. elnök-vezérigazgatója megjegyzéseiben elmondta: “Indonézia a Honda egyik legfontosabb piaca Ázsiában és Óceániában mind a gyártás, mind az értékesítés szempontjából. Ezért folytatjuk az új modellek és szolgáltatások fejlesztését, hogy kielégítsük az ügyfelek igényeit világszerte, így Indonéziában is. A vadonatúj Honda BR-V-t úgy fejlesztettük ki, hogy a stílus, a kényelem és a teljesítmény új generációját határozza meg az indonéziai vásárlók számára a vezetés élvezetének megteremtése érdekében.”

Takehiro Watanabe, a PT Honda Prospect Motor elnök-igazgatója elmondta: “A Honda nagyon büszke arra, hogy bemutathatja a Honda BR-V második generációját, amelyet kifejezetten az indonéz vásárlók igényeinek megfelelően fejlesztettek ki. A megújult Honda BR-V sorozatgyártása is Indonéziában fog történni, vonzóbb formatervet mutatva be, kiegészítve a legújabb technológiával és funkciókkal, amely az első a szegmensében. Úgy véljük, hogy az új Honda BR-V megerősíti a Honda pozícióját, különösen az LSUV szegmensben Indonéziában.”

Honda BR-V

A PT Honda Prospect Motor először 2015-ben mutatta be a Honda BR-V-t. Azóta a Honda BR-V folyamatosan jó fogadtatásnak örvend a vásárlók körében Indonéziában, összesen 76 846 darabos kiskereskedelmi értékesítéssel. Világszerte a Honda BR-V modellből több mint 255 000 darabot értékesítettek, és Indonézia az az ország, ahol a legmagasabb, 30%-os az értékesítési arány. A Honda BR-V-t az indonéziai vásárlók is nagyra értékelik, és 12 rangos díjat kapott.

Az új Honda BR-V 5 színválasztékban kapható: Premium Opal White Pearl (új szín), Taffeta White, Lunar Silver Metallic, Modern Steel Metallic és Crystal Black Pearl. (az indonéz piacon elérhető színek).

Forrás: https://global.honda/