Ötcsillagos NCAP értékelést kapott a 11 gen Civic

Ötcsillagos NCAP értékelést kapott a 11 gen Civic

Ötcsillagos NCAP értékelést kapott a 11 gen Civic sedan, amelyet Thaiföld régióban értékesítenek, Ázsiában 2022-től.

Ötcsillagos NCAP értékelést kapotta a legújabb Civic, amelyet Thaiföld régióban értékesítenek, Ázsiában 2022-től.
Ötcsillagos NCAP értékelést kapott a legújabb Honda Civic Ázsiában

A 11. generációs Honda Civic 5 csillagos minősítést kapott az ASEAN NCAP (New Car Assessment Program for Southeast Asia) legújabb tesztjén az új ASEAN NCAP Assessment 2021-2025 protokoll szerint. Ez hangsúlyozza a Honda elkötelezettségét, hogy mindenki, aki az utakon osztozik, biztonságosan és magabiztosan élvezhesse a mobilitás szabadságát.

A vadonatúj Honda Civic 5 csillagos minősítést ért el a 100-ból 83,47-es összpontszámmal (103,39 /120 az összpontszám), beleértve a frontális eltolt ütközési tesztet, az oldalütközéses tesztet és a biztonsági funkciók értékelését. Az új modell a felnőtt utasvédelem (AOP) terén 29,28/32, a gyermek utasvédelem (COP) terén 46,72/51, a biztonsági asszisztens technológiák (SAT) terén 19,07/21, a motorosok biztonsága (MS) terén pedig 8,32/16 lenyűgöző pontszámot kapott.

A 11. generációs Honda Civic 2021 augusztusában debütált Délkelet-Ázsiában, Thaiföldön, majd Szingapúrban. A vadonatúj Honda Civic a Honda fejlett vezetéstámogató rendszerével, a Honda SENSING* rendszerrel érkezik. A rendszer az első széles látószögű kamerát használja, a szélvédő belső részén, hogy az autók, motorkerékpárok és gyalogosok hatékony észlelésével nagyobb tudatosságot biztosít a jármű körüli vezetési körülményekről. Figyelmeztetéseket ad, és támogatja a vezetőt az ütközés elkerülése érdekében vagy kimenetelének enyhítésében.

A Honda SENSING funkció tartalmazza*
Ütközést mérséklő fékrendszer (CMBS)
Adaptív sebességtartó automatika (ACC) alacsony sebességű követéssel (LSF)
Sávtartó asszisztens rendszer (LKAS)
Útról letérést mérséklő rendszer (RDM)
Automatikus távolsági fényszóró (AHB)
Vezető autóról való letérést jelző rendszer (LCDN)
Emellett számos fejlett biztonsági funkcióval* van felszerelve, mint például a Honda LaneWatch, a vezetői figyelemfelügyelet, a többszögű visszapillantó kamera, az elektromos rögzítőfék, az automatikus féktartás, az automatikus távozás-zárás, az első utas és a hátsó biztonsági övek bekapcsolására emlékeztető rendszer, valamint a hátsó ülésre emlékeztető rendszer.

A Honda továbbra is biztonságos és megbízható járműveket kínál, és élen jár a következő cél megvalósításában: 2050-re a Honda motorkerékpárosok és autóvezetők halálos közlekedési baleseteinek számának nullára csökkentése világszerte.

*A biztonsági felszerelések változatok és országok szerint változnak.