A GAC Honda megkezdi az új EV-gyártó üzem építését

A GAC Honda megkezdi az új EV-gyártó üzem építését

A Honda Motor (China) Investment Co., Ltd., a Honda százszázalékos tulajdonában lévő kínai leányvállalat bejelentette, hogy a GAC Honda Automobile Co., Ltd. (GAC Honda), a Honda kínai autógyártó és -értékesítő vegyesvállalata megkezdte új EV-gyárának építését, ezzel előrelépést tett a megfelelő EV-gyártási rendszer és kapacitás kialakításában, felkészülve a termékpalettáján szereplő EV-modellek számának növelésére.

A GAC Honda új EV-gyárának renderelt képe felülnézetből

A GAC Honda EV-gyártó üzeme újonnan épül egy 400 000 m2-es telken, Guangzhou gazdasági és technológiai fejlesztési körzetében, Guangzhou városában, Guangdong tartományban, Kínában. Az üzem a tervek szerint 2024-ben kezdi meg működését, és évi 120 000 darabos gyártási kapacitással rendelkezik.

A 3,49 milliárd R.M.B. összegű kezdeti beruházási tervvel az üzem proaktívan fenntartható kezdeményezéseket fog folytatni, beleértve a napenergia és más megújuló energiaforrások használatát. Ezen túlmenően a GAC Honda számos fejlett gyártási technológia alkalmazásával arra törekszik, hogy a gyárat egy rendkívül hatékony, intelligens és alacsony szén-dioxid-kibocsátású EV-gyárrá tegye.

Kínában a Honda 2027-ig 10 e:N sorozatú EV modell bevezetését tervezi. A GAC Honda új EV-gyára szimbolikus termelési műveletté válik, amely támogatja a GAC Honda által az elkövetkező években bevezetendő széles EV-kínálatot. Emellett a Honda kínai EV-gyártásának egyik központi üzemeként is szolgál majd, a Dongfeng Honda Automobile Co., Ltd. által épülő új EV-gyárral együtt.

2024-ben, amikor mind a GAC Honda, mind a Dongfeng Honda új EV-gyárai megkezdik működésüket, a Honda teljes éves alap autógyártási kapacitása 1,73 millió darab lesz.

A Honda tovább gyorsítja villamosítási erőfeszítéseit a szén-dioxid-semlegesség 2050-ig történő megvalósítása érdekében, és olyan vonzó termékeket kínál, amelyek túlmutatnak a vásárlók elvárásain.