Magyar Év Autója 2023 győztes a Honda Civic e:HEV

Magyar Év Autója 2023 győztes a Honda Civic e:HEV


Elnyerte a szakmai zsűri elismerését: Magyar Év Autója 2023 győztes a Honda Civic e:HEV a családi autó kategóriában.

Hét kategóriában hirdetett győztest a zsűri. A kisautók kategóriát a Skoda Fabia nyerte, a Honda Civic a családi autók között győzött, a Citroën C5 X az üzleti autók között lett első, a Volkswagen Taigo a kis szabadidő-autók között, a Skoda Karoq a közepes szabadidő-autók mezőnyében, míg a Mazda CX-60 PHEV a nagy szabadidő-autók kategóriában győzött. A BMW BMW M3 Touring nyerte el a sportautó kategória első helyezését.

Honda Civic e:HEV egyedi alufelnikkel - Honda Tóth Szolnok
Honda Civic e:HEV egyedi alufelnikkel – Honda Tóth Szolnok

Magyar Év Autója 2023 győztes a Honda Civic e:HEV

Az ünnepélyes díjátadót március 17-én a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás helyszínén tartják a szervezők (AMTS, G pavilon, 12 óra).
További részletek: http://www.evmagyarautoja.hu/

A versenyről
Minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy több kategóriában melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó. Idén a közönségdíjjal és a zsűri különdíjával együtt tizenhét díjat kaptak a hazai forgalmazók és gyártók. Az egyedi porcelán alkotások Frick-Törzsök Rebeka pécsi formatervező munkáját dicsérik.
A szervezők és a zsűri ezúton köszönik Katona Mátyás négyévnyi fáradhatatlan, valamint önzetlen munkáját, amellyel hozzájárult a zsűrizés tisztaságának és objektivitásának megőrzéséhez és élen járt az Év Magyar Autója díj népszerűsítésében. Az Év Magyar Autója díj soron következő, 2024-es idényében új zsűritag kezdi meg a tevékenységét: Katona Mátyás helyét László Ferenc, a HVG autós- és tech szakújságírója veszi át.

Forrás: evmagyarautoja.hu