Honda Jazz Advance Sport 2024

Honda Jazz Advance Sport 2024

A Honda Jazz Advance Sport felszereltség teljesen egyedi külsővel ruházza fel a 2023 elején megjelenő Jazz e:HEV modellt.

Honda Jazz Advance Sport és Jazz Crosstar
Honda Jazz Advance Sport és Jazz Crosstar
  • A megújult e:HEV hajtáslánc jobb vezethetőséget és nagyobb teljesítményt kínál, miközben magas szintű hatékonyságot biztosít.
  • Az új Advance Sport modell exkluzív stílus- és felszereltség opciót kínál
  • A Jazz e:HEV modellcsaládban a frissített külső megjelenés, az új könnyűfém keréktárcsák és a belső tér stílusának továbbfejlesztése is megtalálható.

A Honda növeli a Jazz e:HEV vonzerejét a modell frissítés újdonságaival és egy új Advance Sport modellel, amely kívül-belül exkluzív stíluselemekkel rendelkezik.

A felfrissített Jazz modellcsalád egy átdolgozott e:HEV hibrid hajtásláncot is tartalmaz, amely javítja a vezethetőséget, növeli a teljesítményt és a vontatási kapacitást, anélkül, hogy a CO2-kibocsátás csökkenne.

Továbbfejlesztett külső és belső dizájn

Honda Jazz Advance Sport
Honda Jazz Crosstar 2024

Az Elegance és Advance modellek új, határozottabb hűtőrács-kialakítást, valamint sötétebb fényszóróbetétet kaptak. Az elöl és hátul formásabb lökhárítókat textúrázott alsó részek egészítik ki, hogy a Jazz célratörőbb megjelenést kapjon. Az Advance változat könnyűfém keréktárcsáinak átdolgozott színei teszik teljessé a Jazz külső változásait.

A Jazz Crosstar is számos külső átdolgozást tartalmaz, amelyek fokozzák a keményebb, karakteresebb megjelenést. A határozottabb hűtőrács hangsúlyos, méhsejt alakú kialakítással rendelkezik, és átdolgozott lökhárítókkal párosul, valamint új, hozzá illő oldalspoilerekkel. A frissítést a könnyűfém keréktárcsák új fényezése és egy új külső szín bevezetése teszi teljessé: a Fjord Mist kék szín.

Belül az Elegance és az Advance modellek szín-, anyag- és kivitelválasztékát módosították, míg a Crosstar belseje új üléskárpitozást, valamint a műszerfal és az ajtókárpitok átdolgozását tartalmazza, a műszerfal, a középkonzol és a minimalista két küllős kormánykerék új díszítésével együtt.

Teljesen új Honda Jazz Advance Sport felszereltség

Az új, kiemelkedő Advance Sport változat – amely egy új, exkluzív, Urban Gray fényezésben kapható – az első lökhárító egyedi kivitelét, sportos rácsos hűtőrácsot, valamint fényes fekete külső tükröket és egyedi 16″-os könnyűfém keréktárcsákat kínál, hogy növelje a Jazz e:HEV vonzerejét.

Honda Jazz Advance Sport

Belül az Advance Sport olyan osztály-specifikus fejlesztésekben részesül, amelyek fokozzák a legújabb Jazz e:HEV prémium sportos hangulatát.

Fokozott e:HEV hibrid teljesítmény

A felfrissített Jazz e:HEV megtartja a Honda kifinomult és rendkívül hatékony fejlett hibrid technológiáját. A legújabb generációs e:HEV hajtáslánc két villanymotorból, egy takarékos benzinmotorból, automata sebességváltóból áll, amely három intelligens vezetési módot kínál, hogy magas szintű valós hatékonyságot és vezetési élményt biztosítson.

Az e:HEV-rendszer további fejlesztésének köszönhetően nőtt a hatékonyság, a vezethetőség és a teljesítmény. Az elektromos motor teljesítménye +10 kW (14 LE) értékkel növekedett, így összteljesítménye 90 kW-ra (122 LE) nőtt, és a generátor teljesítménye is 8 kW-tal nőtt, így 78 kW (106 LE) lett a csúcsteljesítménye. Az 1,5 literes benzinmotor 7 kW-ot nyert, így maximális teljesítménye 79 kW (107 LE). A nyomaték továbbra is 131 Nm. A Honda üzemanyag-takarékos hibrid rendszere 102 g/km CO2-kibocsátást produkál, az Advance Sport kivitel esetén ez 106 g/km.

A Jazz e:HEV-ben a Honda automata sebességváltóját is átdolgozták, hogy ezáltal még élvezetesebb vezetési élményt nyújtsanak. Az Advance Sport további megkülönböztetése érdekében a gáztérképét átdolgozták a nagyobb vezetési teljesítmény és a jobb reakciójellemzők érdekében. Emellett a lineáris váltóvezérlést is átdolgozták.

Honda Jazz Advance Sport

Az Advance Sport a futóműve is számos fejlesztést kapott. Az első rugóerő 8%-kal csökkent – a hátsó pedig 20%-kal nőtt. Ez a módosított első-hátsó merevségi egyensúly csökkentette a hosszirányú erőhatásokat, ami koncentráltabb, dinamikusabb vezetést eredményez. Új, merevebb lengéscsillapítók kerültek felhasználásra a nagyobb vonóerő és kanyarsebesség érdekében.

A vontatási kapacitás

A vásárlói visszajelzések alapján a vontatási képesség is prioritást kapott, így a Jazz e:HEV még sokoldalúbbá vált. Minden modell versenyképes, 500 kg-os vontatási képességgel rendelkezik, így kisebb utánfutók vontatása is lehetséges.

Megmaradt a páratlan helykínálat

Az új Jazz megtartja a korábbi generációk jellemzőjének bizonyult, osztályelső belső térkínálatot. Az utastér maximalizálásának kulcsa az üzemanyagtartály elhelyezése az alváz közepén, az első ülések alatt, ami egyedülálló ebben a kategóriában.

Ez lehetővé teszi, hogy a Jazz megőrizze a kivételesen sokoldalúan használható hátsó Magic Seats üléseket, amelyek a szükséges raktérigénytől függően “lehajtható” vagy “felhajtható” üléseket kínálnak.

A Honda SENSING átfogó biztonsági csomagot kínál

Az új Jazz modellel a Honda a kategóriájában a legátfogóbb fejlett biztonsági funkciókat és vezetéstámogató rendszereket kínálja.

A szélesebb látószögű, nagyobb felbontású kamera használata lehetővé teszi a jármű környezetének jobb észlelését, beleértve az útburkolati jelek nélküli szegélyek felismerését, míg az aktív biztonsági rendszereket úgy dolgozták át, hogy azok kifinomultabban és egyben hatékonyan támogassák a mindennapi biztonságos vezetést.

A forgalmi dugó asszisztens funkció, amely mostantól 0 km/órától kormánytámogatással is rendelkezik, csökkenti a vezetőre nehezedő terheket a forgalomban való vezetés során, és fokozza az amúgy is fejlett ütközésvédelmet.

A fentiek mellett a Honda Jazz Advance Sport tíz légzsákkal elérhető, beleértve az első utasok térd- és középső-első légzsákjait. A legújabb Jazz és Jazz Crosstar ugyanazokat az aktív biztonsági technológiákat és vezetéstámogató rendszereket tartalmazza, amelyek a 2020-as Euro NCAP biztonsági teszteken a maximális ötcsillagos minősítést kapták.

Az új Honda Jazz és Jazz Crosstar értékesítése az európai piacokon 2023 első felében veszi kezdetét.