Honda e:HEV technológia

Honda e:HEV technológia

Teljes értékű hibridek, Honda e:HEV technológia- ez a Honda aktuális kínálata.

Honda e:HEV technológia - Honda HR-V Hybrid
Honda e:HEV technológia – Honda HR-V Hybrid

Hibrid tapasztalat

Miként sok egyéb területen, a hibridek fejlesztésében is élen jár a Honda. Márkánk 1999-ben első autógyártóként kínált hibrid személyautót Európában, s modelljeink azóta is roppant népszerűek – milliószámra kelnek el szerte a világon.

A folyamatos újítás eredményeként ultramodern műszaki megoldások jellemzik járműveinket. Erről árulkodik az e:HEV néven bemutatott, teljes értékű hibrid hajtáslánc is, ami szinte már az összes Honda modellhez elérhető. Előnyei egyszerűen megfogalmazhatóak: közvetlen, kifinomult és valódi élethelyzetekben is roppant takarékos, illetve környezetbarát.

A Honda hibridek főbb előnyei
A Honda hibridek főbb előnyei
Honda e:HEV logo
Honda e:HEV logo
Honda e:HEV elektromos üzemmód
Honda e:HEV elektromos üzemmód

Elektromos üzemmód

Elektromos üzemmódban (Electric Drive) szinte teljes csendben haladhat a jármű, ilyenkor ugyanis kizárólag a lítium-ion akkumulátorcsomagról táplált, kimagasló menetteljesítményt garantáló villanymotor hajtja a kerekeket. Erre a lágy hibridek nem képesek. Az elektromos üzemmódot általában kis sebességnél, rövid távokon, városi környezetben aktiválja a vezérlőelektronika, lenyűgözően dinamikus gyorsulásokkal kápráztatva el a vezetőt.

Csendes és rugalmas működés, villámgyors gázreakció, valamint zéró káros kipufogógáz kibocsátás – az elektromos üzemmód tökéletes választás városban.

Miben különbözik a Honda hibrid hajtáslánca a hagyományos lágy hibridektől?

A Honda által fejlesztett e:HEV automatikusan kiválasztja a forgalmi és útviszonyokhoz leginkább passzoló menetüzemmódot. Szemben a hagyományos lágy (mild) hibridekkel, rövid távokon kizárólag elektromos üzemben is haladhat az autó.

Szükséges hálózatról tölteni az akkumulátort?

Egy szóban: NEM! Nincs vezeték, nincs töltő, nincs vesződség. Az akkumulátorokat – Hibrid üzemmódban – feltölti a belső égésű motor, sőt a fékezésnél visszanyerhető energiát is eltárolja a rendszer. Ez azt jelenti, hogy a Honda hibrid teljesen öntöltő.

Honda e:HEV hibrid üzemmód
Honda e:HEV hibrid üzemmód

Hibrid üzemmód

Hibrid üzemmódban (Hybrid Drive) a belső égésű motorhoz társított generátor feltölti a lítium-ion akkumulátort. Az eltárolt energiát Elektromos üzemmódban, valamint nagy motorerőt
igénylő helyzetekben hasznosítja a rendszer. Utóbbi a gyakorlatban annyit tesz, hogy a villanymotor bekapcsolódik a kerekek hajtásába, és sokkal rugalmasabbá, dinamikusabbá teszi az autót. Hibrid üzemmód: két világ legjava: lenyűgöző erő és nagy hatótávolság.

Miért válasszak Honda hibridet?

A Honda által fejlesztett e:HEV rendszerben két világ találkozik. A Honda hibridek teljes értékű hibridek,
amelyekben belső égésű és villanymotor dolgozik együtt, harmóniában az optimális teljesítményért. Szemben a lágy hibridekkel, elektromos üzemmódban a Honda hibridje képes kizárólag árammal, a benzines motor bekapcsolása nélkül haladni.

Hogyan indítom el hibrid Hondámat?

Nyomja meg az indítógombot (START gomb),válasszon fokozatot (például “D” az előrehaladáshoz
vagy “R” a tolatáshoz) és lépjen a gázpedálra!

Honda e:HEV benzines üzemmód
Honda e:HEV benzines üzemmód

Benzines üzemmód

A Honda hibridek különleges jellemzője, hogy nagy sebességnél, illetve távolságnál a generátor és villanymotor lekapcsolódik a hajtásláncról, és a belső égésű erőforrás „egyedül” hajtja a kerekeket. A fejlett e:HEV rendszer mindig az aktuális helyzetnek megfelelően, a lehető leghatékonyabb működésre törekedve választ menetüzemmódot, nagy tempónál, hosszú szakaszokon pedig ez a legideálisabb.

Benzines üzemmód: Nagy távolságok gyors, kifinomult és zavartalan leküzdését teszi lehetővé, így Ön még inkább élvezheti az utazást.

Honnan tudom, hogy éppen melyik üzemmódban használom az autót?

Az üzemmódhoz kapcsolódó információ az információs kijelzőn látható. Az e:HEV rendszer az aktuális
körülményektől függően automatikusan választ és vált a három menetüzemmód között, az optimális teljesítmény és hatékonyság érdekében.

Milyen garancia vonatkozik a Honda hibrid autókra?

A Honda 5 évig vagy 100 000 km futásteljesítményig (amelyik előbb bekövetkezik) garanciát nyújt a hajtásláncra.

Honda e:HEV regeneratív fék
Honda e:HEV regeneratív fék

Regeneratív fék

A regeneratív, azaz energia-visszanyerő fékrendszer – a villanymotor segítségével – elektromos árammá alakítja a mozgási energiát, tehát lassításnál tölti a lítium-ion akkumulátort.

Hogyan működik az energia-visszanyerő fékrendszer?

Egyszerű, de nagyszerű: a villanymotor segítségével elektromos árammá alakítja a mozgási energiát a lassítások során, ezáltal tölti a lítium-ion akkumulátorcsomagot. Ez azt jelenti, hogy minden egyes fékezésnél megspórolhatja a hagyományos autóknál veszendőbe menő energiát.

Melyek a Honda hibridek főbb előnyei?

A Honda hibridek öntöltőek, azaz nem szükséges külső áramforrásra kapcsolni e:HEV rendszerű autóinkat. Emellett a rendkívül alacsony üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás, valamint a kiváló menetteljesítményeket garantáló, nagy nyomaték is mellettük szól.

Honda e:HEV a fejlődés új iránya
Honda e:HEV a fejlődés új iránya

Honda e:HEV technológia: egy új irány

A Hondánál mindig az eredeti megoldások jelentik a siker kulcsát. Az egyedi, pozitív gondolkodásmód tett minket a hibrid technika úttörőivé, és ez a szellemiség ösztökélt bennünket arra, hogy ismét előre lépjünk, és a még alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, illetve károsanyag-kibocsátás érdekében teljes modellválasztékunkat elektrifikáljuk. Itt az új nemzedék! Vigyük együtt előre a világot!

Honda modellek eredeti kiegészítői

Ide klikkelve megtekintheti a Honda e:HEV modellek eredeti kiegészítőit és tartozékait az aktuális árakkal.