A Honda Civic Amerika legkeresettebb személyautója

A Honda Civic Amerika legkeresettebb személyautója
A Honda Civic Amerika legkeresettebb személyautója
A Honda Civic Amerika legkeresettebb személyautója

A Honda Civic továbbra is az első számú kiskereskedelmi személyautó Amerikában, melyet a 2022-es modell népszerűsége tovább fokoz majd.


A Civic zsinórban 12. éve uralja a kompakt szegmenst, 2021-ben a vásárlók 25%-át meghódítva.
Amerikában a Civic a Honda márka megismerésének első mérföldköve a Z generáció számára.

A nemrégiben a 2022-es év észak-amerikai autójának választott, teljesen új, 11. generációs Civic népszerűségének köszönhetően a Honda Civic már hatodik éve a legkelendőbb személyautó az Egyesült Államokban a kiskereskedelmi szegmensben [1]. A Civic 12 egymást követő évben uralta a kompakt autók szegmensét, és 2021-ben a kategória minden negyedik kiskereskedelmi eladásából egy autó Honda Civic [2].

A Civic 2011 óta [3] az első számú jármű az ezredfordulón született vásárlók körében. Emellett az elmúlt hat évben a Z generációs vásárlók és az első alkalommal vásárlók körében is a legtöbb vásárlót szerezte meg az iparágban [4].


A Honda 2016 óta közel 2 millió Civicet adott el az Egyesült Államokban, és a Civic az elmúlt három év mindegyikében az első számú eladott minősített használt autó volt Amerikában [5]. És most a teljesen új, 2022-es Civic a J.D. Power szerint a maradványérték [6] tekintetében vezeti a szegmensét.

“A vadonatúj, 11. generációs Civic a kompakt autók osztályának mércéje, és a fiatal, első alkalommal vásárló és multikulturális vásárlók körében elsöprő sikert aratott” – mondta Mike Kistemaker, a Honda nemzeti értékesítési alelnöke. “A HR-V-vel és a CPO-programunkkal együtt a Honda három pilléren nyugvó, erős megközelítéssel igyekszik a jövőben is meghódítani a fiatal és az első vásárlókat.”

A 2022-es Civic Sedan, a sportos Civic Hatchback és a jelentős teljesítményre képes Civic Si Sedan élvezetes menetdinamikát, stílusos dizájnt, díjnyertes belső teret, kiváló üzemanyag-hatékonyságot és élvonalbeli széria-technológiát kínál. Idén egy teljesen új, nagy teljesítményű Civic Type R is csatlakozik a kínálathoz Amerikában.

Az 1973-ban bemutatott Civic a Honda történetének leghosszabb ideje futó autómárkája, és az elmúlt öt évtizedben több mint 12 millió eladott példányával [7] az első három legkelendőbb autó közé tartozik Amerikában.

A Hondáról
A Honda tiszta, biztonságos, szórakoztató és hálózatba kapcsolt járművek teljes választékát kínálja, amelyeket több mint 1000 független amerikai Honda-kereskedő forgalmaz. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének (EPA) legfrissebb adatai szerint a Honda rendelkezik a legmagasabb flottaátlaggal és a legalacsonyabb CO2-kibocsátással az összes nagy amerikai autógyártó közül. A Honda kínálatában megtalálható a Civic, Insight, Accord és Clarity sorozatú személygépkocsik, valamint a HR-V, CR-V, Passport és Pilot sport haszonjárművek, a Ridgeline pickup és az Odyssey kisbusz. A Honda villamosított járműkínálatában szerepel a Clarity Fuel Cell és a Clarity Plug-In Hybrid, az Accord Hybrid, a CR-V Hybrid és az Insight hibrid-elektromos szedán – amelyhez 2024-ben csatlakozik a Honda Prologue, a Honda első sorozatgyártású akkumulátoros elektromos járműve.

A Honda 40 éve gyárt autókat Amerikában, és jelenleg 18 jelentős gyártóüzemet üzemeltet Észak-Amerikában. 2021-ben az Egyesült Államokban értékesített Honda járművek több mint 95%-a Észak-Amerikában készült, hazai és globálisan beszerzett alkatrészek felhasználásával.

1. Source: Urban Science DataHub, retail sales data among all passenger cars 2016-2021CY
2. Source: Urban Science DataHub, retail sales data in Compact Car segment 2010-2021CY
3. Source: Strategic Vision New Vehicle Experience Study, 2011-2021
4. Source: Strategic Vision New Vehicle Experience Study, 2016-2021
5. Source: MotorIntelligence certified pre-owned retail sales 2019-2021CY
6. Source: J.D. Power 2022 U.S. ALG Residual Value Awards
7. Source: Wards Intelligence cumulative U.S. light vehicle sales among passenger cars, 1972-2021CY