Melyik a legtakarékosabb városi hibrid autó?

Melyik a legtakarékosabb városi hibrid autó?

A Quattroroute magazin újságírói valós környezetben tesztelték a városi A és B szegmens hibrid járműveinek üzemanyag-fogyasztását 2020. októberében. A tesztben szerepelt full-hibrid és mild-hibrid autó is.

Honda Jazz Hybrid árlista kép Honda Tóth Szolnok
A Honda Jazz Hybrid nyerte a tesztet.

A teszt metódusa az volt, hogy azonos útvonalon, városi forgalomban 10 kilométerenként váltva a vezetőket megmérték, hogy melyik autó tudja a leghosszabb távot megtenni 10 EUR értékű tankolással.
A mild-hibrid kategóriában a Lancia Ypsilon, Fiat Panda, Fiat 500, Ford Fiesta, Suzuki Swift és Mazda2 modelleket tesztelték, míg a full-hibrid szegmenst a Renault Clio, Toyota Yaris és Honda Jazz hibridek képviselték a tesztben.

A teszt során várható volt, hogy kirajzolódik a full-hibridek technológiai fölénye. Mégis melyik hibrid tette meg a leghosszabb utat?

A Honda Jazz e:HEV kimagasló fölénnyel, 212 km megtételével megnyerte a tesztet!

Mindegy 40 km-rel megelőzve a második autót, a Toyota Yarist, amely 172 km-t todott megtenni azonos körülmények között a 10 EUR értékű tankolással. A harmadik helyen pedig 151 km megtételével a Renault Clio teljesített. A teszt összes további résztvevője 110 km alatt teljesített.

Honda Jazz Hybrid Tuscan orange kiegészítőkkel - Honda Tóth Szolnok
Honda Jazz Hybrid Tuscan orange kiegészítőkkel

A Honda Jazz e:HEV kiválóan teljesített, mely eredmény büszkeséggel és örömmel tölt el bennünket, hogy ilyen üzemanyagtakarékos, magas műszaki színvonalú full-hibriddel állhatunk ügyfeleink rendelkezésére. Innentől már Önön múlik, csatlakozzon a nyertesekhez és próbálja ki Ön is Honda Jazz hybrid modelleket! Szeretettel várjuk márkakereskedésünkben! Tesztvezetésre itt jelentkezhet.

Aktuális Jazz Hybrid készlet ajánlatainkat itt találja.

Az oldalon megjelenített információ forrása a Quattroroute magazin tesztjét összefoglaló cikkje. https://www.quattroruote.it/

  • Honda Jazz Hybrid kerékpártartó rögzítő

    Honda Jazz Hybrid kerékpártartó rögzítő