Létrejött a Sony Honda Mobility vállalat

Létrejött a Sony Honda Mobility vállalat

Létrejött a Sony Honda Mobility vállalat, amely hamarosan új mobilitási szolgáltatásokat kínál. A mobilitás egy új korszak hajnala előtt áll…

Létrejött a Sony Honda Mobility vállalat
Létrejött a Sony Honda Mobility vállalat

A vállalkozás két egyedülálló filozófiát egyesít, kihasználva mindkettő intelligenciáját, megértve egymást, és a csúcstechnológiák aktív felkarolásával új mobilitást és szolgáltatásokat kíván létrehozni.

Újragondolva, hogy mit jelent alapvetően a mobilitás, Mobility Tech Company-ként összefogunk a hasonlóan gondolkodó ügyfelekkel, partnerekkel és kreatív közösségekkel világszerte, megosztjuk egymással az inspirációkat, és új technológiákat hozunk létre, hogy a mobilitás új korszakának úttörői legyünk.

▪ Az SHM célja, hogy szoftver-orientált “Mobility Tech Company”-vá váljon azáltal, hogy magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt, hozzáadott értékű termékek és szolgáltatások nyújtásával, valamint az ügyfelekkel való új kapcsolatok kiépítésével.
▪ A vállalat célja, hogy “Támogassa az embereket, az innovációra való törekvésen keresztül, a
változatos inspirációkkal.”
▪ Az első termék előrendelései a tervek szerint 2025 első felében kezdődnek, az értékesítés pedig
2025 vége előtt megkezdődik. A szállítás a tervek szerint az Egyesült Államokban a következő években kezdődik meg: 2026 tavaszán, majd 2026 második felében Japánban.
▪ Az új vállalat magas hozzáadott értékű EV-koncepcióját a 3A foglalja össze, Autonomy, Augmentation és Affinity (autonóm vezetés, kiterjesztett valóság és affinitás). A 3A megvalósításához élvonalbeli technológiákat alkalmaznak majd.
▪ Az SHM olyan átfogó szolgáltatási architektúrát fog kialakítani, amely egy integrált
szolgáltatási keretrendszert foglal magában, a járműbe épített szoftvertől a felhőalapú szoftverekig.

Autonóm rendszerek

 • Az SHM biztonságos technológiákon alapuló, kellemes mobilitási teret kínál majd.
 • Az SHM célja, hogy korlátozott körülmények között 3. szintű automatizált vezetést fejlesszen ki, és lehetővé tegye a 2+ szintű vezetőtámogatást még több helyzetben, például városi vezetés esetén.
 • A tervezett hardver nagy teljesítményű SoC1 -et tartalmaz, maximális adatfeldolgozási teljesítménnyel. meghaladja a 800 TOPS2 értéket.

Kiterjesztett valóság

 • Új HMI*3 kerül bevezetésre, amely személyre szabott élményt nyújt az autóban a
  felhőszolgáltatások összekapcsolásával, a vezetésen túli szórakoztatást megvalósítva.
 • Az SHM célja, hogy a mobilitási teret szórakoztató és érzelmi térré fejlessze a
  valós és a virtuális világ zökkenőmentes integrálásával, és új szórakoztatóipari lehetőségek felfedezésével a digitális innovációk, például a metaverzum lehetőségei révén.
 • Nagy teljesítményű integrált ECU-k, köztük két legújabb generációs SoC a HMI/IVI4 rendszerrel kombinált AD/ADAS5 ECU*6, amely a tervek szerint felváltja a hagyományos ECU-kat. (vezérlőegységeket)

Affinitás

 • Az SHM nyitott közösséget épít nemcsak az ügyfelek, hanem az autóipar számára is, beleértve a partnereinket, más iparágak vezető szereplőit és a kreatív közösséget, az új mobilitási szórakozási lehetőségek megteremtése érdekében.
  ▪ Célunk az interaktív mobilitási társadalom megvalósítása és új szórakozási lehetőségek megteremtése.