A Honda ZR-V e:HEV modell Európában

A Honda ZR-V e:HEV modell Európában

A Honda ZR-V e:HEV modell Európában 2023-ban jelenik meg, ezzel bővíti a Honda full hibrid SUV kínálatát az öreg kontinensen. Az Amerikában bemutatott új HR-V szinte teljesen megegyezik a Japánban már bemutatott, Európába pedig jövőre érkező ZR-V modellel. Minimális eltérés figyelhető meg a két modell között a hűtő díszrács kialakításában és az első lökhárító formájában. Az új Honda ZR-V kettős kipufogórendszert kapott, amelyek sportos megjelenést kölcsönöznek a legújabb Honda crossovernek. Fontos különbség még, hogy az amerikai modell 2.0 benzin motorral lesz várhatóan elérhető, az európai modell pedig a Honda full hibrid rendszerét kapja meg.

Honda ZR-V Hybrid
Honda ZR-V Hybrid
  • A Honda ZR-V C-szegmensű SUV jövőre kerül forgalomba Európában.
  • A bevált, öntöltő e:HEV full hybrid technológia biztosítja az autó meghajtását.
  • Az új modell a modellkínálat fontos fejlődését jelzi.

A Honda ZR-V műszaki adatait várhatóan még 2022 év végéig közzéteszi a vállalat.

A Honda megerősítette, hogy a nemrégiben bejelentett új C szegmensbeli SUV modellje a “ZR-V” nevet kapja. Az európai piacokon 2023-ban kerül forgalomba, és a Honda kínálatában a HR-V és a CR-V között kap helyet a vadonatúj modell. A ZR-V-t a kiemelkedő e:HEV full hybrid hajtáslánc hajtja majd, tovább bővítve a Honda elektromos meghajtású opcióinak választékát az ügyfelek számára.

A bejelentés a Honda európai villamosítási stratégiájának következő szakaszát indítja el. Mivel további villamosított SUV modellek követik majd, a ZR-V fontos előrelépést jelent a Honda kínálatában, és a márka még inkább erre a gyorsan növekvő szegmensre koncentrál.

A teljes elektrifikáció mellett a Honda utolsó kizárólag belsőégésű motorral meghajtott modellje a 2023-as Civic Type R modell lesz Európában.