Honda Striemo

Honda Striemo

A Honda bejelentette a Striemo Inc. megalapítását, amely a Honda új vállalkozások létrehozására irányuló programja, az IGNITION keretében jött létre. A Striemo a Honda nyílt innovációja révén kifejlesztett új értékű elektromos mikro-mobilitási terméket mutat be.

Honda Striemo
Honda Striemo

TOKYO, Japán, 2022. június 13. – A Honda Motor Co., Ltd. ma bejelentette a Striemo Inc. megalapítását, amely a második üzleti vállalkozás, amely az IGNITION, a Honda új üzletalapítási programja keretében jött létre.

Honda Striemo
Egyedi manővereket tesz lehetővé

A Striemo Inc. egy egyszemélyes, háromkerekű elektromos mikro-mobilitási terméket fejlesztett ki, amely szintén a “Striemo” nevet kapta, és amely egy eredeti egyensúlysegítő mechanizmussal rendelkezik, így stabil közlekedést tesz lehetővé, kisebb esési valószínűséggel a teljes sebességtartományban, a lassú gurulástól a egészen a tempósabb haladásig. A Striemo a tervek szerint Japánban még idén, Európában pedig 2023-ban kerül forgalomba.

Honda Striemo
Természetesen egyensúlyoz

Abban különbözik az elektromos rollerektől, hogy speciális egyensúlyozó rendszerével támogatja a kiegyensúlyozott, természetes használatot és ezáltal csökkenti az egyensúlyozáshoz kapcsolódó természetes szorongás érzetet.

Japánban a jelen termékváltozatot a jelenlegi szabályozás szerint egyfajta motoros kerékpárként kezelik, és engedélyköteles. Szükség van sisakra, rendszámos regisztrációra és felelősségbiztosításra. Ezenkívül nem közlekedhet kizárólag kerékpárral használható úton vagy járdán.

Honda Striemo

Honda Striemo műszaki adatok

A terhelhetősége max. 120 kg. Várhatóan 3,5 h lesz a töltési ideje. Teljes hossz (mm), teljes szélesség (mm), teljes magasság (mm): 1090, 480, 1180. Súly: Körülbelül 20 kg. Maximális sebesség: 25 km. 3 Vezetési mód érhető el.

1 töltéssel megtett kilométer: 30km (mért érték a külvárosban. A vezetési módtól függ)