Honda Shogo elektromos meghajtású jármű

Honda Shogo elektromos meghajtású jármű

A Honda Shogo elektromos meghajtású jármű örömet okoz a gyerekeknek a kórházi kezelések során.

Elektromos jármű, amely a fiatal, kórházi betegek kényelmét szolgálja a kórházi tartózkodásuk során.
A “Shogo”-t a Honda mérnökei tervezték és fejlesztették házon belül, és jelenleg a Children’s Health of Orange County (CHOC) intézményben használják.

A Honda a “Shogo” bevezetésével hozzájárul a fiatal, kórházi betegek kényelmének és örömének biztosításához. A Shogo egy elektromos gyermekautó, amelyet a Honda mérnökei azért terveztek, hogy segítsen enyhíteni a gyermekek és családjaik stresszét és szorongását azáltal, hogy a fiatal betegeket a kórházi tartózkodásuk alatt szállítja. A Shogo megmutatja, hogy a játék és a nevetés milyen csodálatos hatást gyakorolhat egy kórházban ápolt gyermek életére.

Project Courage – Honda Shogo
Honda Shogo
Honda Shogo

A Honda mérnökei által házon belül kifejlesztett Shogo egy elektromos meghajtású jármű, amelyet kifejezetten a kórházi folyosókon való közlekedésre, gyermekek szállítására terveztek. Olyan funkciókkal és elemekkel van felszerelve, amelyek segítenek örömet szerezni a fiatal betegeknek, miközben folytatják a gyógyulás felé vezető útjukat.

A Honda Shogo jelenleg a CHOC kórházban, a Honda egyik hosszú távú partnerénél van használatban.

“A Shogo megalkotásának célja, hogy segítsen támogatni ezeket a betegeket a kórházban töltött, olykor stresszes időszakban. A Honda munkatársainak szenvedélyes csapata számára szeretetszolgálat volt, és különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Shogót az ünnepi szezonban bemutathatjuk a CHOC-ban” – mondta Hundy Liu, az American Honda Motor Co., Inc. nemzeti autóreklámokért felelős vezetője. “Látni az örömöt ezeknek a fiatal betegeknek az arcán, amikor a Shogo volánja mögé ülnek, igazán örömteli”

“Mint olyan ember, aki kisgyermekként maga is töltött időt kórházban, a Shogo kifejlesztésekor valóban azt szerettem volna, hogy a Honda csapatunk első számú célja az legyen, hogy enyhítse a kórházi tartózkodás nehézségeit azáltal, hogy a gyerekeknek maradandó pozitív emléket adjon erről az élményről. A Shogo minden elemét úgy terveztük, hogy a kisgyermekek különböző igényeihez igazodjon, hogy a lehető legkönnyebben be- és kiszállhassanak, egyszerű legyen a vezetése, és hogy az egész élmény egy kicsit boldogabbá tegye őket.” Randall Smock

Együttműködés a CHOC kórházzal

A CHOC, mint az első kórház, amely a Shogót a kórházi kezelés előtt álló fiatal betegek ellátásában alkalmazta, kulcsszerepet játszott a megvalósíthatóság és a biztonságosság igazolásában.

“Csapatunk nagyra értékeli, hogy a Honda olyan innovatív megoldásokat hozott, amelyek támogatják folyamatos elkötelezettségünket a kivételes betegélmény biztosítása és a betegek tartózkodásának örömtelivé tétele iránt” – mondta Brianne Ortiz, a CHOC Cherese Mari Laulhere gyermekgyógyászati részlegének vezetője. “Már a kezdetektől fogva lenyűgözött minket, amikor először láttuk a Shogót, és a Honda csapatának elkötelezettsége, amellyel együttműködtek munkatársainkkal, hogy olyan járművet biztosítsanak, amely tökéletes – és biztonságos – fiatal betegeink számára.””

Honda Shogo elektromos meghajtású jármű

A Shogo, amely egy japán szóra épül, és azt hivatott jelenteni, hogy “szárnyalni a jövőbe”, úgy épült, hogy a fiatal, 4 és 9 év közötti betegekre összpontosítson, akik könnyen vezethetnek az elektromos vezérléssel, a kormánykeréken lévő go/stop mechanizmus kezelésével és az 1-8 km/óra közötti állítható sebességgel, amelyet egy kezelő, például egy nővér vagy gondozó irányít.

A Shogo a betegek biztonságát szem előtt tartva lett kifejlesztve, és ajtók nélkül készült, hogy a fiatalok számára biztonságosan és könnyen hozzáférhető legyen. További jellemzői közé tartozik a központi ülés, a gyermek számára megfelelő és hozzáférhető kormányszervekkel, valamint a sima és puha tapintású felület, amely a kórházi környezetben könnyen tisztán tartható. A Shogo tartalmaz egy infúziós pálcatartót és egy tolórudat is, amely a gondozóknak lehetőséget biztosít arra, hogy szükség esetén kézzel tolják a járművet. A gyermek élményét kényelmesebbé tevő funkciók közé tartozik egy játékvödör a jármű elején a gyermek által magával vinni kívánt tárgyak számára, pohártartók, egy középső kürt különböző hangválasztékokkal, valamint egy testreszabható rendszámtábla-nyílás, amelyen az egyes utasok neve látható.

Speciális környezet

A Honda mérnökei vállvetve dolgoztak a CHOC munkatársaival, hogy ellenőrizzék a koncepció megvalósíthatóságát. Ennek során a Shogo-t a vállalat kutatási és fejlesztési létesítményén belül egy külön erre a célra kialakított pályán tesztelték, amelyet úgy terveztek, hogy egy kórházi folyosó útvonalát utánozza valódi gyerekekkel és szülőkkel, hogy biztosítsák, hogy a kórházba szállításkor az elektromos jármű biztonságosan használható legyen. A CHOC-val való együttműködés döntő fontosságú volt annak megértésében, hogy a Shogót hogyan használják a tényleges kórházi környezetben, így a csapat további módosításokat tudott végrehajtani.

A Shogo elektromos járműként való kifejlesztése nyilvánvaló követelmény volt a Honda mérnökei számára, hogy biztosítsák a kórházi környezetben való alkalmazhatóságát. A villamosított Shogo azonban a vállalat nemrégiben bejelentett elképzeléséhez is igazodik, amely szerint 2030-ra a villamosított járművek (EV) az eladások 40%-át teszik ki, és 2040-re a 100%-os EV értékesítést fogják elérni. A vásárlók 2024-ben láthatják majd a Honda Prologue-ot, a márka első új sorozatgyártású akkumulátoros-elektromos SUV járművét (BEV).

CHOC – Children’s Health of Orange County

A Honda régóta fennálló kapcsolatot ápol a CHOC-kal, többek között számos olyan egyedi kezdeményezéssel, amelyek a kaliforniai Orange-ban található CHOC kórházban ellátásban részesülő fiatal betegek élményét teszik szebbé.

2017-ben a Honda a virtuális valóság technológiát használta arra, hogy a fiatal betegeket egy virtuális hógömb belsejébe invitálja, ahol felfedezhették az ünnepi témájú elemeket, és interakcióba léphettek velük. A kezdeményezés része volt egy kiterjesztett valóságú “Végső gyógyulókártya” is, amely személyre szabott üzeneteket tartalmazott a fiatal betegeknek az ország minden tájáról érkező jóakaróktól.
2018-ban a Honda ismét a virtuális valóságot használta, hogy egy egyedülálló téli csodaországot hozzon létre a “The Magic Snow Globe” (A varázslatos hógömb) nevű interaktív világban, amely a gyermekbetegek számára személyre szabottan készült, miközben a Gyermek Agytumor Alapítványt is támogatja.