Honda autonóm járműmobilitási szolgáltatás Japánban

Honda autonóm járműmobilitási szolgáltatás Japánban
Honda autonóm járműmobilitási szolgáltatás Japánban
Honda autonóm járműmobilitási szolgáltatás Japánban – közúti teszteket végeznek Utsunomiya Cityben

A Honda 2021. szeptemberben megkezdte a tesztprogramot az autonóm járműmobilitási szolgáltatás üzletágának elindítása érdekében Japánban. A Honda bejelentette, hogy 2021 szeptemberében elindítja az autonóm járművek tesztelési programját, ezzel egy lépést tesz az autonóm járműmobilitási szolgáltatás (MaaS) üzletág felé Japánban, amelyet a Honda együttműködés keretében tervez elindítani. a Cruise és a General Motors társasággal.

Az autonóm járművek mobilitási szolgáltatási technológiáinak tesztelési programját Utsunomiya Cityben és Haga Townban, Tochigi prefektúrában hajtják végre. Az alapos tesztelésre való felkészülés első lépéseként a terület nagy felbontású térképét készítik el egy speciális jármű segítségével. Amint elkészül a nagyfelbontású térkép, az autonóm jármű, a Cruise AV közutakon közlekedik, hogy a közlekedési környezethez, valamint a vonatkozó törvényekhez és szabályozásokhoz igazodó autonóm járműveket fejlesszenek ki és teszteljenek Japánban.

A Honda és a Cruise közösen dolgoznak majd a tesztelési programon, és azt a Honda Tochigi prefektúrában található üzemében kialakítandó új üzemi tesztpályán is folytatják.

A Honda az autonóm járművek üzletágának fejlesztését tervezi Japánban, a Cruise Origin járművel, amelyet a Honda, a Cruise és a General Motors közösen fejlesztettek ki, kizárólag az autonóm járművek mobilitási szolgáltatásai számára. A Honda Mobility Solutions Co., Ltd., a MaaS üzletág Honda leányvállalata lesz Japánban.

A Honda arra törekszik, hogy új értéket teremtsen a mobilitás és az emberek mindennapi élete számára azáltal, hogy felkínálja ügyfelei számára az életben rejlő lehetőségek bővítésének örömét autonóm jármű üzletágán keresztül.