Három éve folyamatosan Honda Civic Type R a Safety Car a WTCR-ben

Három éve folyamatosan Honda Civic Type R a Safety Car a WTCR-ben

2022-ben is a Honda a Civic Type R Limited Edition a Safety Car a WTCR – FIA Túraautó Világkupán.

Honda Civic Type R WTCR Safety Car
Honda Civic Type R WTCR Safety Car

A Civic Type R Limited Edition Safety Car-t a Honda régi motorsport partnere, a JAS Motorsport fogja irányítani, amely a 2022-es WTCR-futamokon külön verseny-támogatást is nyújt majd a Honda versenyző csapatai számára.

A Limited Edition modell egyike a közúti Type R modellcsalád 2020-as két új tagjának, és ugyanazokkal az iparágvezető aktív biztonsági és vezetőtámogató technológiákkal rendelkezik, amelyek segítségével a Civic modellcsalád – amelybe a Honda Civic Type R TCR versenyautó alapjául szolgáló széria Type R is tartozik – a legjobb minősítést kapta az Euro NCAP tesztjein.

Az ikonikus ferdehátú letisztult változatát úgy fejlesztették ki, hogy a Type R hagyományainak megfelelően a versenypályán nyújtott teljesítmény legyen az elsődleges szempont.

A Civic Type R Limited Edition WTCR Safety Car ugyanabban a színekben fog futni, mint az elmúlt két évben. Ez a Sunlight Yellow színre épül, amelyben az elsőkerék-meghajtású ferdehátú a vásárlók számára elérhetővé vált, és amelyet a belga művész Vanuf készített, aki a Honda túraautó-programjainak számos hivatalos vizuális megjelenését tervezte.