A Honda támogatja az autonóm mobilitást

A Honda támogatja az autonóm mobilitást

A Honda Mobility Solutions Co., Ltd. (HMS), a Honda leányvállalata a mobilitási szolgáltatási (MaaS) üzletágban Japánban, bejelentette, hogy egyetértési nyilatkozatot írt alá két japán közlekedési (taxi és limuzin) szolgáltatóval, nevezetesen a Teito Motor Transportation Co., Ltd.-vel (Teito) és a Kokusai Motorcars Co., Ltd.-vel (KM csoport), hogy konkrét megbeszéléseket folytassanak a MaaS-üzletág jövőjéről Japánban.

autonóm mobilitás
autonóm mobilitás

Azzal a céllal, hogy a 2020-as évek közepén autonóm járműves mobilitási szolgáltatást indítsanak Tokió központjában, a HMS tanulmányozni és megvitatni fog különböző kérdéseket a két vállalattal, beleértve a vonatkozó törvényeket és rendeleteket, a szolgáltatási terveket és a szerepek és felelősségek megosztását az együttműködő partnerek között.

A Honda célja, hogy a 2020-as évek közepén Japánban elindítsa MaaS-szolgáltatását a Cruise Origin segítségével, amelyet a Cruise, a General Motors és a Honda közösen fejleszt kizárólag autonóm járműves mobilitási szolgáltatásra.

A HMS felel a Honda MaaS ilyen jellegű üzleti műveleteiért Japánban, és arra törekszik, hogy új, igény szerint vezető nélküli mobilitási szolgáltatásokat kínáljon a városi területeken a különféle közlekedési/szállítási problémák megoldására, újfajta kényelmet és új értéket kínálva ügyfelei és a társadalom számára. Ennek érdekében a szándéknyilatkozat alapján a HMS a Teitóval és a KM csoporttal közösen feltárja, hogy az autonóm járműves mobilitási szolgáltatásokat hogyan lehet biztonságos és kényelmes szolgáltatásként kínálni, amelyet az ügyfelek nyugodt szívvel használhatnak.

A szolgáltatás Tokió központjában történő elindítására készülve a Honda és a HMS tovább erősíti a koordinációt és az együttműködést az összes érdekelt féllel, köztük a közlekedési szolgáltatókkal és a helyi önkormányzatokkal, miközben különböző tesztprogramokat tervez, beleértve az autonóm vezetési technológiák tesztelését is.