A Honda egyik legújabb fejlesztése a Honda eVTOL

A Honda egyik legújabb fejlesztése a Honda eVTOL

A Honda egyik legújabb fejlesztése a Honda eVTOL közelebb hozza a Honda 2030-as repülési céljait.

Honda eVTOL
Honda eVTOL

“Honda eVTOL” (elektromos függőlegesen fel- és leszálló repülőgép), amely megkönnyíti a mozgást a levegőben.

A Honda jelenleg olyan technológiai fejlesztési irányon dolgozik, amely olyan alaptechnológiát használ fel a 2030-as jövőkép megvalósítása érdekében, amely mindenki számára biztosítja “az élet lehetőségeinek kibővítésének örömét”.

A “Honda eVTOL” hibrid gázturbinával, elektromos meghajtástechnológiát is alkalmazva támogatja a városok közötti közlekedést, ahol a jövőben a piac bővülése várható. Kombinálva a földi közlekedéssel egy új Honda mobilitási ökoszisztéma rajzolódik ki.

A Honda az eVTOL (elektromos függőleges fel- és leszállás) kifejlesztésén dolgozik különböző alaptechnológiák felhasználásával, hogy az eredeti HondaJet által megvalósított légiközlekedést még tovább fejlessze.

Honda eVTOL video 15 MB

A teljesen elektronikus eVTOL repülésbiztonsági szintje megegyezik a kereskedelmi utasszállító repülőgépekével, és viszonylag kis átmérőjű rotorjával még városi fel- és leszálláskor sem kelt zajt. Gyakorlati működési tartománya a városi közlekedésre korlátozódik az akkumulátorok kapacitása alapján.

A Honda dolgozik a gázturbinás hibrid Honda eVTOL fejlesztésén is, amely hosszabb utazótávolsággal és könnyű használhatósággal tudja megvalósítani a városok közötti mozgást

Honda eVTOL verziók fejlesztésével a Honda célja, hogy új értéket teremtsen egy új mobilitási ökoszisztémán keresztül, összekapcsolva és kombinálva azt a földi mobilitással.